Stage Bluedesk Groep

stage bluedesk bv stagiaresIntroductie

Het agelopen half jaar heb ik een stage periode voor mijn opleiding gedaan. Deze stage heb ik gelopen bij Bluedesk Groep, voor mijn opleiding applicatie ontwikkelaar op het Horizon College in Alkmaar.

Gedurende deze stage heb ik bij de frontend afdeling van Bluedesk Groep meegewerkt aan verschillende projecten. De projecten waren het realiseren van wijzigingen aan website of een compleet nieuwe website maken. Vaak gepaard met het gebruik van zogeheten CMS systemen.

Een van deze CMS systemen is WordPress waar ik nu ook deze website mee heb gemaakt. Mijn stage bij Bluedesk Groep is erg goed verlopen en ik ben erg blij dat ik daar stage heb mogen lopen.

Over Bluedesk

Bluedesk is een bedrijf opgericht in 1995 en heeft momenteel meer dan 40 medewerkers. Ze zijn gevestigd in Alkmaar maar actief door heel Nederland. Bluedesk is een Full-Service internetbureau met oplossingen voor e-commerce, e-marketing, webwinkels, mobiele sites en nog veel meer!

Bluedesk is in verschillende business units opgedeeld:

  • Bluedesk E-Business
  • Summica 
  • Webuildapps

Bezoek Bluedesk

Deze onderdelen maken vaak gebruik van verschillende systemen. Bij Bluedesk word gebruik gemaakt van Magento, Dynamicweb, hybris, WordPress en Copernica. Gedurende mijn stage was ik werkzaam in het E-Business deel. Daar heb ik samen met Werknemers van de zogeheten Front-End afdeling onder andere meegewerkt aan een redesign voor de Bough Bikes website En intergratie met de KNVB-api en additionele functionaliteit voor de Witte Leeuwinnen Website.
Mijn stage bij Bluedesk was een erg positieve ervaring, niet alleen heb ik er onwijs veel kennis opgedaan. Ik heb er ook mogen meedraaien in het bedrijf als een echte medewerker. Daarnaast kon ik het goed vinden met de andere werknemers van Bluedesk en dit heeft tot een hele positieve zweer gezorgd. Bij Bluedesk word hard gewerkt en veel bereikt maar daarnaast is er ook tijd om lekker met zijn alle te lunchen en te praten. Ik ben erg blij dat ik mijn stage bij Bluedesk gelopen heb en hoop er in de toekomst weer stage te kunnen lopen.

bough bikes front page

Bough Bikes

Het eerste project waar ik tijdens mijn stage bij Bluedesk aan heb meegewerkt is het redesign van de Bough Bikes website. Bluedesk had al eerder een website gemaakt op basis van WordPress voor deze makers van houten fietsen. Naarmate van de vraag van Bough Bikes zijn aanpassingen gemaakt aan het design maar ook aan bijvoorbeeld de zogeheten fiets-configurator. In deze configurator is het mogelijk om je eigen Bough Bike samen te stellen naarmate van je eigen wensen.

Dit was een van de eerste project waarmee ik echt bezig wat met het bekende CMS systeem WordPress, Ik heb er onwijs veel van geleerd en er een voor liefde voor WordPress voor gekregen. Vandaar dat ik er ook voor gekozen om mijn portfolio website ook met dit CMS systeem te maken.

Naast dat er voor Bough Bikes veel aan het design is verandert is er ook een betalings methode aan de website toegevoegd, Het is mogelijk gemaakt om fietsen aan te schaffen via een ideal betaling.de witte leeuwinnen

De Witte Leeuwinnen

Het tweede project waar ik bij Bluedesk aan heb meegewerkt. Hier hebben  we wijzigingen gemaakt aan het WordPress thema dat Bluedesk al eerder voor de vrouwen voetbal club had gemaakt.

De wedstrijd gegevens van aankomende en gespeelde wedstrijden werden eerst handmatig ingevuld. Door middel van de KNVB-API hebben we deze gegevens ge-automatiseert. Nu als de webpagina bezocht word. Dan word door middel van jQuery en Ajax de huidige data van de KNVB opgehaald.

Naast het implementeren van de KNVB is er ook een agenda systeem gemaakt, op dit agenda systeem kunnen evenementen op onderwerp worden gesorteerd zodat alleen de evenementen van dit onderwerp worden weergegeven. Evenementen waarvan de datum is verlopen worden vervolgens niet meer weergegeven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*