Portfolio

Portfolio

Een uitgebreid overzicht van mijn bezigheden gesorteerd van recent naar oud. Over verscheiden projecten zowel voor de hobby als commercieel. Voor werkervaring en certificering bekijk de over mij pagina. Ondanks dat sommige projecten onder aan de pagina terecht zijn gekomen zijn veel van mijn werkzaamheden doorlopend en ben ik er continue mee bezig.

HvA project social media analytics

Tijdens het derde semester van opleiding Software Engineering op de HvA, heb ik samen met 5 andere gewerkt aan een analyse systeem voor een social media platform. Ons platform moest inzicht gaan bieden in gedrag en gebruik van het social media platform: SnappThis. Aan de hand van feedback is een product tot stand gekomen waarin een selectie van de SnappThis data kan worden gemaakt. Op basis van deze data kunnen dan vergelijking en zelfs collages worden gemaakt. De data beschikbaar in het analyse platform wordt opgebouwd op basis van een export uit de database van SnappThis.
Tijdens het project is een conversie framework gemaakt voor de verschillende database soorten. Deze omgezette data wordt realtime beschikbaar gemaakt voor de gebruiker door gebruik van een ontwikkelde API. Deze API verzorgt data communicatie tussen de browser en server met behulp van AJAX. De webpagina’s hoeve zelden herladen te worden tijdens het gebruik wat voor een soepeler gebruik zorgt.
Meer lezenOver SnappThis


HvA project LuggageControl

Gedurende het eerste halfjaar van de opleiding Software Engineering op het HvA in Amsterdam, is mij en de andere klasgenoten de opdracht gegeven om een bagagesysteem te maken. Dit systeem moest problemen rondom vermisten koffers op lossen, de doelstelling hiervan was het proces voor medewerkers vereenvoudigen. Hiervoor hebben wij een programma geschreven met de programmeertaal Java. In dit programma worden medewerkers, koffers, klanten en vliegtuigvluchten bijgehouden. Voor koffers kan bijgehouden worden of deze verloren, opgehaald of gevonden zijn. Het gehele programma inclusief documentatie is online beschikbaar en open source.

C++ webserver onderzoek

Als onderwerp voor een onderzoek tijdens een opdracht op het HvA heb ik C++ webservers onderzocht. C++ is een veelgebruikte en populairen programmeertaal maar wat mij opviel is dat deze taal weinig voor het web wordt gebruikt. Waarom is dat zo en kan C++ daar uberhaupt voor gebruikt worden dat zijn vragen die ik tijdens het onderzoek heb beantwoord. Tijdens het onderzoek zijn meerdere C++ webservers gevonden vaak ieder met hun eigen framework erbij, in het onderzoek zijn deze webservers tegen elkaar opgezet en vergeleken met het populairen Apache in combinatie met PHP. De resultaten zijn vergeleken in een gemaakte matrijs en de resultaten zijn beschikbaar aan het einde van het rapport.

VERON techniek forum

De ICT-werkgroep binnen de VERON heeft in korte tijd een forum opgezet exclusief voor leden, op dit forum kunnen de leden over een scala van onderwerpen vragen stellen en discussies voeren. Gedurende het begin van de zomer tot november 2016 is door mij en een paar andere dit zogeheten VERON techniek forum gerealiseerd. Niet alleen de technische ontwikkeling kwam hier bij kijken maar ook veel analyse en onderzoek over bestaande forum software. Een ander groot en belangrijk onderdeel was het opzetten van regels en procedures om het gebruik en de omgang op het forum voor iedereen een positieve ervaring te maken. Gedurende dit project kwamen dus zowel technische als ethische en maatschappelijke vaardigheden aanbod.


Werkzaamheden Bluedesk

Gedurende de eerste 2 kwartalen van 2015 ben ik actief geweest binnen het bedrijf Bluedesk als backend developer. Gedurende deze periode zijn verschillen projecten aanbod gekomen, De grootste daarvan waren 2 projecten voor een bedrijf genaamd Hoya. Hoya is een groot internationaal bedrijf gespecialiseerd in glastechniek. Ze maken verschillende soorten lenzen voor onder andere brillen, camera’s en laserapparatuur. Bluedesk realiseerde een online platform voor het aanmeten van brillenglazen, Waarbij extra rekening wordt gehouden met alle specifieke kenmerken van een gebruiker. Binnen deze projecten heb ik voornamelijk frontend werkzaamheden uitgevoerd, Maar ook backend werkzaamheden zijn aanbod gekomen. Interesse in wat ik verder voor Bluedesk gedaan heb?
Bezoek websiteHoya case
pand Bluedesk

VERON website

In 2014 is de nieuwe website voor VERON, de vereniging voor experimenteel radio onderzoek Nederland gerealiseerd, Hier is het zogeheten team Apollo mee aan de slag gegaan. Samen met team Apollo heb ik daar onder andere de vernieuwde huisstijl geïmplementeerd. De VERON website is gebaseerd op WordPress met een aangepast thema. Door middel van child themes kunnen wij onderscheid maken tussen de hoofd site en afdeling sites. Ook is er in plaats van een slider een content blok gemaakt, hierin kunnen we 3 nieuws items die momenteel het meest relevant zijn weergeven.
Lees meerBezoek website
veron website 2014

CubicSDR

Aan de gang met C++, Digital signal processing en meer. c++ leek me altijd al een interessante taal en toen ik de wereled van Software Defined Radio ontdekte kwam ik CubicSDR tegen. Dit project geschreven in c++ die veel nieuwe features heeft vergeleken met bekende SDR software zoals SDR# daar moest ik wel bij proberen te helpen. CubicSDR is een github project van C.J cliffe Deze SDR software maakt gebruik van de RTL-SDR en andere SDR hardware om signalen te ontvangen en te verwerken. Het programma werkt op alle bekende besturingssystemen zoals Windows, Linux en Mac.

Cronchan

Als eigen Github project heb ik een scheduled image crawler gemaakt die alle afbeelding van de populaire website 4chan.org haalt. en vervolgens later kan detecteren of deze afbeeldingen door moderators worden verwijderd. Ondanks dat deze afbeeldingen verwijdert zijn kan je ze dus met Cronchan alsnog bekijken, Alle verwijderde afbeeldingen worden zelfs in een overzicht aangeboden. Cronchan werkt op basis van PHP en MySQL en is volledig door mijzelf geschreven.

ASP restaurant

Als schoolopdracht heb ik samen met een klasgenoot een restaurant beheer systeem geschreven in ASP.net webforms, Dit beheer systeem maakte veel gebruik van jQuery in combinatie met AJAX om alles voor de eindgebruiker soepel te laten verlopen. Er werden door technische en functioneele ontwerpen ook veel gebruiksvriendelijke interfaces gemaakt voor de eindgebruiker. Uiteindelijk hebben wij samen voor het project een goed cijfer behaald.


Lan Party Hosting

lanpartyhosting slide
De eerste site die ik zelf gemaakt heb, dit was gedurende me tweede les jaar op het Horizon College in Alkmaar. Deze website heb ik geheel vanaf de grond gebouwd, zonder CMS systeem of andere plugins / api’s. Ik moet eerlijk bekennen dat het alles behalve mooi is. Maar het heeft zijn doel gediend. Deze website was om een start te krijgen met web talen zoals PHP en MySQL.De website heeft een lange tijd gediend als de plaats waar alle evenementen en foto’s stonden van lan party’s die door mij werden georganiseerd. Dit lanpartyhosting geheel is nu onderdeel van deze website geworden.