Online restaurant project in asp.net


Tijdens mijn laatste periode op het Horizon College heb ik als opdracht een website voor een restaurant moeten maken. Deze opdracht moest in teamverband van groepen van 3 worden uitgevoerd, Zoals gewoonlijk werd dit natuurlijk op het laatste moment verandert in groepen van 2.

We hebben om niemand buiten te sluiten vervolgens de leraar maar onze groep laten samenstellen.
Dit project moest als het waren volgens echte ontwikkelings-procedures. Beginnend met use-cases, wireframes en een database diagram. Hierna mocht het programmeren beginnen. Er waren wel wat opstart problemen dit omdat er geen (werkende) oplossing voor het gebruik van Visual Studio word aangeboden door school.

Het project eindelijk draaiende verliep alles redelijk voor spoedig, we besloten ons veel te focussen op gebruiksgemak doodmiddel van ajax en jquery, hiermee konden we op een eenvoudigere wijzen de gebruiker door de processen lijden.

Onderdeel van het project moest zijn dat van te voren gereserveerd kon worden en besteld. Om het gebruiksvriendelijk te houden hebben we ervoor gezorgd dat dit allemaal op een pagina kan. Ook kan gelijk een account gemaakt worden of ingelogd worden met een bestaand account. Nadat de klant heeft gereserveerd krijgt hij een melding als dit succesvol was.

Personeels-Beheer

Het personeel kan alle reserveringen, menu’s, klanten en gebruikersaccounts beheren. Hiervoor dienen ze wel eerst met een daartoe geautoriseerd account in te loggen. Daarna kunnen ze eenvoudig met een menu alle pagina’s bezoeken om de verschillende functies te gebruiken, Dit overzicht voor medewerkers is apart gescheiden van het klanten systeem om alles overzichtelijk te houden.
Een van de best doorgewerkte onderdelen van het systeem vond ik persoonlijk toch wel het reserveringen overzicht voor medewerkers. Deze kregen door middel van een kalender een overzicht van de datum en tijd van alle reserveringen. Er kon daarnaast ook op de reserveringen geklikt worden waarna een jQuery venster opende en de details van de reservering weergaf, deze konden dan ook gelijk worden gewijzigd.Hieronder staat een afbeelding van het reserveringen overzicht.

Reserveringen Overzicht

Het reserveringen overzicht maakt gebruik van de fullcalendar plugin, deze is gratis te downloaden. Daarnaast is er een duidelijke documentatie en kan hij in combinatie met Google calendar worden gebruikt.

Tafel Overzicht

Waar ik verder zelf ook heel trots op ben is het tafel overzicht. Het tafel overzicht is een automatisch schalend venster dat bestaat uit een 2D overzicht verdeeld in punten op een X en Y as. Er zijn altijd 1000 punten horizontaal en verticaal te verdelen. Afhankelijk van de grote van de monitor worden deze punten dan geschaled voor het scherm. Als de gebruiker een monitor van 1920X1080 pixels zou hebben, word het automatisch een vak van 1080 bij 1080 pixels. Vervolgens is 1 punt op de X of Y as dan 1,08 pixels groot. En zo word op elke monitor alles in verhouding weergegeven. Voor de schaal geld:

schaal = pixels van kleinste as ( horizontaal of verticaal ) / 1000

De tafels zelf zijn vervolgens verplaatsbaar in het grid en de locatie is daarna op te tafel voorbeeld van asp.net restaurantslaan. Ook is de grote van de tafels aanpasbaar. Tafels laten status informatie zien zoals of ze bezet zijn door welke reservering en voor hoeveel personen de tafel is.

Uiteindelijk was ik zeker tevreden over het project, zeker voor een eerste asp.net project. Daarbij heb ik besloten de bron code vrij te geven.

Download Source

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*