Noord Portugal bezienswaardigheden 2014

Ponte de lima brug

Introductie

gedurende de voorjaarsvakantie van 2014 ben ik naar Portugal geweest. Daar ben ik wederom mooie natuurgebieden, bergen, kathedralen en andere punten van interesse tegengekomen. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Ponte de Lima geweest. Een stad met veel oude gebouwen waar onder een brug uit de tijd van de middeleeuwen. De stad zelf bestaat al sinds 1125 en het is een van de oudste steden in heel portugal.

Ponte de Lima

Ponte de Lima heeft veel winkels en terrassen die toeristen voorzieningen bieden tijdens het bekijken van de oude stad, er zijn er vooral veel juweliers winkels. Voor een stad in het noorden van Portugal is Ponte de Lima erg toeristisch. Het meest opmerkelijke aan de stad is de brug over de rivier de Lima, waar overigens muziek word afgespeeld door middel van speakers in de lantaarn palen.

Panorama van brug in Ponte de Lima

Water in ponte de lima

water ponte de lima

water ponte de lima

Binnenstad ponte de lima

binnenstad ponte de lima

binnenstad standbeeld ponte de lima

binnenstad gebouwen ponte de lima

Porto brug

Porto

Porto is net als Ponte de Lima een toeristische stad in het noorden van Portugal, Porto is de stad waar de bekende sterke drank port vandaan komt. Net als met Champagne geld dat port alleen in het gebied Porto gemaakt mag worden. Overal door Porto kun je rondleidingen volgen waar je allerlei soorten port kan proeven. De stad bestaat uit 2 delen die verbonden worden met een brug. Het ene deel ouder dan het ander. Maar beide kanten zijn het bekijken waard.

gebouwen in porto

Bouwval porto

overzicht porto

overzicht porto

brug porto

gebouwen porto

gebouwen porto

gebouwen porto

gebouwen porto

street art porto

overzicht braganca

Braganca

Als laatste op de lijst van 2014 hebben we Braganca. Een klein dorp met een muur eromheen en een kleine citadel erin. Wat vooral op viel is dat zoals veel in Portugal het verschil tussen arm en rijk erg groot was. Zo kon het ene huis amper nog ramen en duren hebben en de buurman een villa zijn. Dit is niks ongebruikelijks in Portugal hoewel het hier vaker gebeurde dan normaal. De citadel zelf werd onder meer gebruikt voor opvangen van water voor de bevolking. Hier worden ook rondleidingen van gegeven, en met wat geluk kan de begeleider Engels spreken.

braganca

braganca

braganca toren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*