Je eigen headphones maken

Wie wilt dat nou niet zijn eigen naar stijl aangepast paar headphones, en waarom zou je dat niet doen zo moeilijk kan dat tenslotten niet zijn. En zo was ik begonnen met het aanpassen van mijn oude paar kapotte headphones om ze een nieuw leven in te blazen. Al snel had ik ze uit mekaar en waren ze klaar om de nieuwe onderdelen te ontvangen. Ik heb nieuwe drivers en wat geluiddempend foam gekocht via ebay. Na het nodige wachten tot dit gearriveerd was kon ik aan de slag.

De drivers werden geleverd in een kartonnen verpakking en de center van de driver was hierdoor ingeduikt, door voorzichtig in het gaatje op de achterkant te blazen komt de cone voorzichtig weer naar voren en is het weer een mooi egale driver.

Met de drivers weer intact is met goede lijm de driver in de daarvoor eerder gebruikte gleuven geplaatst, Het betreft drivers van 40mm het is belangrijk dat je dezelfde grote driver koopt als je headphones al hadden.

headset 2
headset 3
headset 4
headset 5

Razer Blackshark

In dit geval wordt een Razer blackshark aangepast, maar je kan eigenlijk elke headphones wel aanpassen naar je eigen wensen. Het voordeel van de blackshark is dat hij volledig open en dicht te maken is met schroeven. Nu we de drivers teruggeplaatst hebben in de headphones zijn er nog wat andere aanpassingen die ik wou uitvoeren, zo heb ik foam gekocht voor extra geluidsdemping en wou ik wat ratelende onderdelen vastzetten met lijm. als laatste is een 3.5mm stereo audio jack vastgelijmd op de oorspronkelijke plaatst van de kabel. Als lijm is een goede sterke seconden lijm gebruikt. Na het plaatsen van het foam en het nodige vastlijmen van onderdelen was het tijd om de draden aan de connector vast te solderen. Naast de draden had ik 2 kleine condensatoren geplaatst ( de oranje rondjes ), dit om wat van het gekraak af te halen als je de audio kabel plaatst.  Voor alle draden vast te solderen aan de audio jack is het een goed idee om te controleren welk van de aansluitingen de linker en rechter speaker zijn. In mijn geval waren ze gelabeld met de getallen 1 en 2 waarbij 1 rechts was en 2 links. Bij het kopen van een 3.5mm audio jack is het vaak terug te lezen in een zogeheten datasheet. Nadat alle draden op de goede plek waren gesoldeerd kon ik alles snel weer dichtschroeven en wederom genieten van een werkend paar headphones.

Links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*